Grădinița cu Program Prelungit Nr. 28 Brașov

         Suntem Grădiniţa Nr. 28, Braşov, de pe str. Albăstrelelor, nr. 10bis, situată într-o zonă în dezvoltare a oraşului, înconjurată de case liniştite şi multă verdeaţă.

         Clădirea a fost construită în anul 1975, pe structuta unei creşe, cu parter şi 1 etaj, însă ulterior a fost transformată în grădiniţă cu program prelungit.

         Pe parcursul anilor, curtea grădiniţei a fost dotată cu jocuri pentru copii, care periodic sunt modernizate sau schimbate.

         În prezent funcţionăm cu 5 grupe de preşcolari: 3 grupe secţia română, 1 grupă secţia maghiară şi 1 grupă secţia germană.

         Aici îşi desfăşoară activitatea 11 cadre didactice (9 educatoare, 1 consilier psihologic, director), 2 cadre didactic auxiliar, 5 îngrijitoare, 1 spălătoreasă şi 2 bucătărese.  Programul grădiniţei este de la ora 6:00 până la 18:00.Mesele sunt pregătite în bucătăria grădiniţei  de personalul  calificat.

         La noi în grădiniţă copiii vin cu plăcere şi deosebit interes, pentru că aici găsesc o atmosferă caldă, primitoare, un mediu educaţional adecvat pentru stimularea continuă a învăţării spontane, aici copiii socializează, se joacă liber sau organizat, dobândesc cunoştinţe, capacităţi şi atitudini necesare activităţii viitoare în şcoală, precum şi vieţii sale ulterioare în societate.

Cadrele didactice calificate de care au beneficiat toate grupele, au format generaţii de copii care au făcut faţă la orice şcoală din localitate (şcoli generale în limba română, maghiară, germană, sau chiar la Liceul Honterus).